het koetshuys

Wij werken met inspirerende mensen in het Koetshuys in het prachtige historische centrum van Amersfoort. Ieder op z’n eigen wijze werken wij aan het welzijn van jou. Wij bieden  mooie tips in deze turbulente tijd. Samen voelen wij ons verbonden en bieden zo meer. Meer voor jou!

b l o g

verhalen, recepten en tips.

“Handen wassen, doe het goed en vaak”

Deze woorden heeft iedereen de afgelopen weken al regelmatig te horen gekregen. Wij kunnen niet anders dan het belang hiervan benadrukken, want de huid beschermt ons als grootste orgaan tegen invloeden van buitenaf zoals virussen en bacteriën.

Maar hoe houd je de huid gezond? Bij het vaak wassen van de handen kun je merken dat deze steeds droger aanvoelen. Wij geven je graag wat tips om je huid vitaal, stevig en gezond te houden

Reinigen – Gebruik een milde reiniger die dezelfde pH bevat als een gezonde huid, vrij van sulfaten en andere stoffen die je huid uit balans brengen. Denk bijvoorbeeld aan de Hooibloem en Kardemom Cleanser van Dr. Hauschka. Deze bevat ook waardevolle etherische extracten voor een ontspannen lichaam en geest, wel zo fijn in deze roerige tijden.

Verzorgen – Smeer je handen regelmatig in met een goede handcrème, in ieder geval direct na het wassen van je handen. Wij adviseren daarvoor een crème die niet alleen hydrateert, maar dit vocht ook vasthoudt. De Handcrème van Dr. Hauschka is daar een mooi voorbeeld van.

Maak er jouw moment van – Voor een intensieve verzorging van de handen kun je de Handcrème ook gebruiken als masker. Verdeel de crème met zachte, strijkende bewegingen over je handen. Eerst over je handpalm, dan over de rug van je hand tot aan je pols. Wikkel je handen vervolgens in een warme handdoek en laat ze vijf tot acht minuten rusten.

Je kunt je handverzorging compleet maken met de Nagelolie van Dr. Hauschka. Deze olie houdt niet alleen je nagelriemen soepel en voorkomt dat deze scheuren, het maakt je nagels ook steviger en sterker

Beter slapen door daglicht

De lente is begonnen en komend weekend gaat ook de zomertijd weer van start. Desondanks zitten we nu helaas meer binnen. Een tegenstrijdig gevoel, want een gebrek aan daglicht kan een negatief effect hebben op je slaap en daarmee ook op je energieniveau, gemoedstoestand, je weerstand en zelfs op je huid.

Biologische klok

Ons dag- en nachtritme is afgestemd op het opkomen en ondergaan van de zon. Zodra onze ogen licht opvangen, maakt ons lichaam een aantal hormonen aan die zorgen voor een fit en energiek gevoel gedurende de dag. ’s Avonds draait dat proces om en worden we normaliter moe door een gebrek aan licht. Door onvoldoende daglicht werk je dit proces tegen waardoor je lastiger in slaap kunt vallen.

Zoek de buitenlucht op

Op een veilige manier natuurlijk, dus vanuit de tuin, het balkon of buitenshuis op afstand van anderen. Wanneer je moeite hebt met in slaap vallen, ga dan vroeg in de ochtend of aan het begin van de middag naar buiten. Word je juist vroeg wakker, ga dan later op de dag naar buiten om de aanmaak van slaaphormonen te bevorderen. Is naar buiten gaan echt niet mogelijk? Zorg dan dat je voldoende daglicht ziet via een raam of daglichtlamp.

Huidverzorging in het ritme van onze natuur

Onze huid verzorgt en vernieuwt zichzelf op eigen kracht. Cosmetica kan en mag deze taak niet overnemen. De producten van Dr. Hauschka reinigen, versterken en verzorgen daarom in het natuurlijke dag- en nachtritme van je huid. Overdag gericht op bescherming, ’s nachts op regeneratie en reiniging van binnenuit. 

Advies over welke verzorgingsproducten het meest geschikt zijn voor jouw huidbeeld? Loop op dinsdag of zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur bij ons binnen of neem contact met ons op. 

Jouw portie vitamine

Naast goed voor jezelf te zorgen, bevelen we o.a een aantal weerstand verhogende supplementen aan. 

Vitamine C is hiervan de belangrijkste, ook volgens het advies van de International Society for Orthomolecular Medicine.

Voor volwassenen:

⭐Vitamine C: 3 x daags 1000 mg bij het eten
⭐Vitamine D3: 2x daags 1000 IE bij het ontbijt en diner
⭐Magnesium citraat: 1 x daags 400 mg bij het diner
⭐Zink zuigtabletten waarin zink, vit.C en propolis: 4 x daags 1 opzuigen.

Voor de aanschaf van deze supplementen ga je het beste naar een vitaminespeciaalzaak of een natuurwinkel voor een degelijk merk.

Bron: www.healingspace.nl

Onze eigen geneeskracht aanzetten.

Onze huid verzorgt en vernieuwt zichzelf op eigen kracht. Ons lichaam is in zijn geheel namelijk hier tot in staat. Wanneer we dat zelfherstellend vermogen op het gebied van geneeskracht aanzetten, spreken we van Homeopathie.

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens kwalen krijgen.

Het belang is dan ook om niet alleen de symptomen te onderdrukken, maar het evenwicht te herstellen.

Met al langer durende kwalen en klachten kunnen we in deze tijd wat minder snel terecht bij onze huisarts. Begrijpelijk. Daarom is het fijn om eens te kijken waar de oorzaak ligt en deze door middel van het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te pakken. 

Naomi is naast Dr.Hauschka Therapeute ook Klassieke Homeopaat. Speciaal in deze tijd kan een consult nu ook online, klik hier voor haar website.

Yoga

Vanuit ons yogacentrum nu online een les te volgen. Een les met activatie, ademhaling, houdingen en meditatie.

Wij wensen je een hele mooie les toe.

Gluten- , lactose- en suikervrije pannenkoeken!

Elke ochtend kijk ik weer uit naar deze heerlijke pannenkoeken als mijn ontbijt! – Esmée 

Recept: 45 gram Biologische Boekweitmeel, 120 ml ongezoete amandelmelk en 1 ei. 

geen ei gebruiken? vervang het ei met 1 banaan, chiazaadjes of kikkererwtenmeel, deze ingrediënten fungeren als bindmiddel.

 

Adem pauze

Zuchten…dat doen we vaker en het heeft een functie. In deze video een pauze nemen voor jezelf, ademen, bewust ademen, even stlilstaan bij hoe je op dit moment ademt. Ik neem je mee in 2 simpele ‘ technieken ‘ om een moment van rust voor jezelf te nemen. Adem je mee?

Hoe kunnen wij jou helpen? Wij behandelen momenteel even niet, maar willen behulpzaam blijven. Hier lees je onze verhalen, recepten en nog veel meer. Waar heb jij behoefte aan?