HET TEAM

Ontdek het unieke ritme van een Dr. Hauschka behandeling. Een samenspel van vasthouden en loslaten. Rust en beweging. Warmte en verkoeling. Christel, Odine, Ruth en Naomi zijn speciaal opgeleide Dr. Hauschka Therapeuten en behandelen je gezicht en lichaam met zorgzame handen, zachte penselen, geurige kompressen en weldadige, 100% natuurlijke cosmetica.

CHRISTEL

Mijn zoon Bart – nu tweeëntwintig, toen één jaar oud – had last van eczeem. Ik wilde geen hormoonzalf gebruiken en via een natuurwinkel ontdekte ik de lichaamspoeder van Dr. Hauschka Cosmetica. Hierin is zuivere zijde in de vorm van zijdepoeder verwerkt. Het werkte perfect, eindelijk hadden we iets gevonden. Ik was zo verbaasd en dacht: Wow, als zo’n product zoveel kan betekenen bij het herstel van de huid, wat zit daar dan allemaal achter?’ En zo begon mijn ontdekkingsreis in de huid en huidverzorging twintig jaar geleden.

Ik gooide het roer om, deed de opleiding tot schoonheidsspecialiste en kon mij daarna inscholen tot Dr.Hauschka Therapeut. Na werkervaring op te hebben gedaan in diversen schoonheidssalons, kreeg ik de bevestiging dat de werkwijze als Dr.Hauschka Therapeut boven alles uitstijgt en was het tijd voor een eigen praktijk.  ‘Natuurlijk Mooi’ is vanaf 2007 een begrip geworden in Amersfoort en is nu gevestigt in een prachtig, 18e-eeuws koetshuis in het historische centrum.

“Dr. Hauschka filosofie is voor mij een way of life geworden. Ik geloof heilig in de geneeskracht van planten. De honderd procent natuurzuivere producten, gemaakt van heilzame planten, nemen het werk niet over, maar stimuleren de huid het (weer) zelf te doen.  

Daarbij is de huid een goede graadmeter voor hoe we ons voelen. Nog iets waar we volledig achter staan: ‘Ons leven heeft invloed op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. De huid herbergt al deze lichamen.’

NAOMI

Welkom, ik ben Naomi. In 1999 behaalde ik mijn diploma schoonheidsspecialiste, dit heb ik op diverse bijzondere plekken in Europa mogen uitvoeren. Sinds 2011 bij Natuurlijk Mooi, daar ben ik opgeleid tot Dr. Hauschka therapeut. Dit voelt als thuiskomen, zo is huidverzorging bedoeld! Kijken naar jou als geheel, ontspanning, eerlijk advies, natuurzuivere producten, verwennerij het zit allemaal in onze behandelingen. Naast dat ik al dit moois verzorg ben ik ook Klassiek homeopaat. Deze oude geneeswijze toepassen geeft mij inzicht en verdieping in de mens.

Ruth

Ik ben Ruth, ik ben 20 jaar geleden afgestudeerd als schoonheidsspecialiste en heb bij verschillende salons gewerkt en ook heb ik 10 jaar mijn eigen salon gehad. Er kwamen andere dingen op mijn levenspad, waaronder 3 prachtige kinderen en zo heb ik het vak een tijdje losgelaten. Inmiddels ben ik opgeleid tot Dr.Hauschka therapeut, iets wat veel beter bij me past. Omdat je bij Dr.Hauschka o.a. een holistische visie op de mens mee krijgt. Het lichaam en je binnenwereld zijn niet los van elkaar, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit kun je ook terugzien in je huidbeeld. En zo zitten de behandelingen bij Natuurlijk Mooi ook in elkaar. Bij binnenkomst in het mooie Koetshuys ervaar je meteen al de rustige en serene sfeer. En tijdens de behandeling wordt je op een zachte en zorgvuldige manier aangeraakt. Naast dat je huid volop gevoed wordt met natuurzuivere producten kom je tot een diepe ontspanning. Het is echt een ervaring, die ook nog lang door kan werken en het is ook geweldig om te zien hoe werkelijk alle huiden op kunnen knappen van Dr.Hauschka producten. Ik vind het zo mooi om mensen deze ervaring te mogen geven, in hun vaak drukke levens. Even niets. Even stilte. Even tot jezelf komen en in contact komen met jouw lichaam.

Naam

Het beste moment van mijn dag is om aan het eind van de behandeling de klant te zien in rust en overgave, helemaal in zichzelf. Dan straalt de mens, en komt de ware ik naar boven. Als dat geen schoonheid is…!

Schoonheid komt van binnenuit zegt men, en ik voeg eraan toe dat een beetje mascara daarbovenop wonderen doet. Wel puur natuur, met respect voor mens en milieu. Het kenmerkt mij om respectvol maar met een vrolijke knipoog te werken. Ik geef je een goede basis voor rust en je herboren voelen en geef je na de behandeling bagage mee om goed gevoed en stevig geaard verder te gaan. Met tips voor verzorging, die verder reiken dan mijn zeer geliefde merk. Ik put mijn kennis uit ayurveda, yoga, voeding en de antroposofie. Ik hou van een goed gesprek, maar ook van stilte. Ik hou van gekkigheid, maar ben ook ingetogen. De tegenstellingen van het leven brengen je in het midden, in balans.

Mijn inspiratie haal ik uit mijn lievelingsstad Parijs (ik studeerde Frans), uit de zee en het strand, Zadkine en Hundertwasser, uit ecologische mode, schapenwol en biologische groente van de boerderijen in de buurt. Ik hou van eigenheid en vrolijkheid, van eerlijkheid en schoonheid, van vernieuwing en van trouw. Wat me stil maakt is het wuivende riet in de Flevopolder, wat me gelukkig maakt is de merel die zingt in de boom in de tuin. Het zijn de kleine dingen die het leven grote waarde geven.

Yoga en fietsen houden mij fit, meditatie houdt mij aanwezig. En mijn werk in mijn praktijk maakt me blij.

contact gegevens

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA