Natuurzuiver. Anders. Effectief

Al sinds 1967 zijn Dr. Hauschka verzorgingsproducten 100% natuurlijk én clean. We kijken wat de huid echt nodig heeft om in balans te komen en hoe de natuur ons hierbij het beste kan helpen. Dat gaat veel verder dan de selectie van grondstoffen. Onze geselecteerde heilzame planten uit biologische teelt ondersteunen je huid zichzelf te verzorgen en te regenereren. We eren schoonheid – van binnen en van buiten. We zijn gek op kwaliteit en maken de producten met veel handarbeid al meer dan 50 jaar op dezelfde plaats in Zwaben. In een stichting die geen rekening hoeft te houden met aandeelhouders, maar alleen met zichzelf, de maatschappij en de natuurlijke omgeving.

PUUR NATUUR

Geen chemische producten op je huid.

Een verzorgingsproduct mag al “natuurlijk” heten met slechts 5% natuurlijke bestanddelen. Dr. Hauschka is 95% natuurlijk. De overige 5%? Water. Maar dat mogen we van de wet geen natuurproduct noemen. Onze ingrediënten komen rechtstreeks van velden, bossen en uit onze eigen tuinen. Verwerkt op het moment dat ze de meeste verzorgende kracht hebben. Zie het als duurzaamheid voor je huid. Als je plastic vermijdt om onze natuur te beschermen, wil toch geen crèmes met chemische componenten op je huid smeren? Je bent immers zelf ook een deel van onze natuur. Daarom kiezen wij voor puur zonder compomissen. Omdat het mooier, gezonder en gewoon beter is. Altijd.

De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, ze zijn vrij van synthetische kleur- en geurstoffen en bevatten geen conserveringsmiddelen, minerale oliën, parabenen en siliconen. Ook hebben we nooit op dieren getest. We willen dus niet alleen effect hebben op een betere maatschappij, op mens en milieu, maar het gaat ook om de zuiverheid en effectiviteit van de ingrediënten. Het productieproces speelt hierin een belangrijke rol. We volgen het ritme van de natuur en alles wordt met liefde en met de hand gecomponeerd. De componenten hierin zijn: donker en licht, warmte en kou en beweging en rust. Dat maakt het zo uniek. Onze verzorgingslijn en make-up zijn natuurlijk gecertificeerd met het ‘NATRUE’-label. Het strengste keurmerk is de naam van onze oprichter: Dr. Hauschka

VERZORGINGSCONCEPT

Innerlijke en uiterlijke schoonheid.

Dr. Hauschka Cosmetica helpt je huid op eigen kracht gezond en mooi te blijven. De verschillende samenstellingen met heilzame plantenextracten geven elk type huid iedere dag weer effectieve impulsen. Voor reiniging, versterking, verzorging en zelfs make-up. In plaats van de huid ‘s nachts te bedekken met een dikke laag vet, laten we de huid ademen zodat ze kan regenereren.

HEILZAME PLANTENN

Een gezonde huid, is een mooie huid.

Dr. Hauschka Cosmetica staat voor een holistische benadering. We kijken bijvoorbeeld naar het huidbeeld, want de huid is altijd aan verandering onderhevig. Zomer en winter hebben bijvoorbeeld een andere invloed op de huid. Dat hoort bij het ritme van de natuur, één van onze uitgangspunten. We nemen het ritme van de natuur in acht en streven naar een natuurlijke balans. Elke afzonderlijke geneeskrachtige plant heeft zijn eigen unieke eigenschappen en draagt bij aan de cosmetische samenstelling. De expertise en zorg van de geneesmiddelenfabrikant zie je terug in de effectiviteit van onze cosmetica.

DE BEHANDELINGEN

Wanneer je een gezichtsbehandeling boekt, krijg je eerst een voetenbad. Dit helpt bij stress of onrust om uit je hoofd weer met beide voeten op de grond te komen. En vooral: weer tot jezelf te komen.

Tijdens onze veelzijdige behandelingen raken we je niet alleen met zachte handen aan, maar ook met fijne penselen. Een Dr. Hauschka Therapeut laat je kennismaken met wat we van Elisabeth Sigmund hebben geleerd: de waarde van diepe ontspanning en werkzame impulsen – afgestemd op je huidbeeld en onze verzorgende producten. Je huid wordt dan bijna helemaal uit zichzelf mooi.

lees meer

Natuurlijke cosmetica zijn hot. Bij ons al sinds 1967.

Wat ooit begon in een Zwabisch kuuroord met Elisabeth Sigmund en Rudolf Hauschka, is uitgegroeid tot een kleine cosmetologische revolutie: van chemicaliën terug naar de natuur. Tegenwoordig stellen steeds meer mensen ecologische en sociale vragen – ook wat hun cosmetica betreft. Wij geven dezelfde antwoorden die we al meer dan 50 jaar geven.

Goed voor de huid, goed voor de planeet.

Wij zijn oprecht geïnteresseerd in alle mensen die wij ontmoeten. Als onafhankelijke dochteronderneming van WALA Heilmittel GmbH kunnen we spaarzaam zijn met uitgaven. Daarom investeren we in kwaliteit en in grondstofpartnerschappen over heel de wereld. Met renteloze leningen en een eerlijk loon voor iedereen.

Verantwoordelijkheid zit in onze aard.

Met noeste handenarbeid oogsten we onze grondstoffen uit onze tuin met heilzame planten, vanuit de velden van onze boerderij aan de voet van de Schwäbische Alb of in samenwerking met partners over heel de wereld. Onze geschiedenis verplicht ons ertoe het milieu te beschermen en zorgvuldig met natuurlijke hulpmiddelen om te gaan. Onze toekomst doet dat ook

Cosmetica en natuur – een wetenschap op zich.

Inventiviteit behoort tot onze traditie. Alles begon met de ontwikkeling van een uniek productieproces door dr. Rudolf Hauschka. Vandaag de dag vullen we die oude kennis aan met de allernieuwste technologie. In onze laboratoria wordt intensief onderzoek gedaan naar de werkzame plantaardige stoffen die als basis worden gebruikt. Daaruit ontwikkelen we nieuwe, effectieve samenstellingen.

contact gegevens

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA