HET VERHAAL VAN NATUURLIJK MOOI

CHRISTEL

Mijn zoon Bart – nu éénentwintig, toen één jaar oud – had last van eczeem. Ik wilde geen hormoonzalf gebruiken en via een natuurwinkel ontdekte ik de lichaamspoeder van Dr. Hauschka Cosmetica. Hierin is zuivere zijde in de vorm van zijdepoeder verwerkt. Het werkte perfect, eindelijk hadden we iets gevonden. Ik was zo verbaasd en dacht: Wow, als zo’n product zoveel kan betekenen bij het herstel van de huid, wat zit daar dan allemaal achter?’ En zo begon mijn ontdekkingsreis in de huid enhuidverzorging zeventien jaar geleden.

Ik gooide het roer om, deed de opleiding tot schoonheidsspecialiste en kon mij daarna inscholen tot Dr.Hauschka Therapeut. Na werkervaring op te hebben gedaan in diversen schoonheidssalons, kreeg ik de bevestiging dat de werkwijze als Dr.Hauschka Therapeut boven alles uitstijgt en was het tijd voor een eigen praktijk.  ‘Natuurlijk Mooi’ is vanaf 2007 een begrip geworden in Amersfoort en is nu gevestigt in een prachtig, 18e-eeuws koetshuis in het historische centrum.

“Dr. Hauschka filosofie is voor mij een way of life geworden. Ik geloof heilig in de geneeskracht van planten. De honderd procent natuurzuivere producten, gemaakt van heilzame planten, nemen het werk niet over, maar stimuleren de huid het (weer) zelf te doen.  

Daarbij is de huid een goede graadmeter voor hoe we ons voelen. Nog iets waar ik volledig achtersta: ‘Ons leven heeft invloed op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele lichaam. De huid herbergt al deze lichamen.’

Een aantal jaar gelden deed ik eens een stilteretraite. Ik vond dat zo bijzonder dat ik tegenwoordig zelf stilteweken organiseer. Door een langere periode stil te zijn kom je tot diepere inzichten, of je rust gewoon heel erg uit bijvoorbeeld. Ik zie het steeds gebeuren bij mensen. Ook bij onze lichaamsbehandelingen draait het om aandacht, rust en heling van de natuur. Daarom heb ik besloten het door te voeren in mijn praktijk. In het pand hebben we al een yogaschool, holistisch masseur en homeopaat, binnenkort gaan we nauwer samenwerken. En kun je terecht voor je body, mind en spirit.”

'De natuur heeft overal geneesmiddelen uitgezet'

contact gegevens

BEHANDELTIJDEN

ADVIES & PRODUCT VERKOOP TIJDEN

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA