6 t/m 11 februari 2022 - VOLGEBOEKT

STILTE RETRAITE

Om onszelf even los te koppelen van het dagelijks leven met al zijn drukte. Even geen telefoon, werk, partner, kinderen, vrienden of welke afleiding dan ook. De hele week is erop gericht om je tot rust te brengen en jezelf op te laden voor het veeleisende moderne leven. Als het hoofd tot rust komt, gaat het hart open. En daar zit veel innerlijke wijsheid.
 
Vaak krijgen we in deze open staat heldere inzichten over zaken die in de drukte van alledag te complex lijken en valt alles op een magische manier op zijn plek. Retraite betekent letterlijk terugtrekken en wat ons betreft is dit het beste cadeau wat je jezelf kan geven. 

Onthaasten, ontdekken en genieten

Tijdens deze reis kun je in stilte, hoog boven een Italiaans meer, tot jezelf komen. Met energie opbouwen, inspiratie opdoen, yoga, meditatie, een Dr.Hauschka lichaamsbehandeling, begeleiding om in stilte te gaan. En vervolgens stil te zijn. Je hoeft aan niets te denken. Er wordt voor je gezorgd. Het maken van een stiltereis – ook wel stilte retreat – is een ervaring die de rest van je leven bij je zal blijven. Het prachtige retreat-centrum ‘Mandali’ wordt omgeven door rust en stilte en ligt bovenop de rotsen aan het meer van Lago d’Orta in Noord-Italië.

voeding

Bij het opschonen van de geest met stilte hoort ook een voedingspatroon dat daarop aansluit. De maaltijden zijn vegetarisch en er wordt rekening gehouden met allergieën. Verder wordt er geen alcohol of cafeïne houdende dranken geschonken. Voor die mensen die eraan gewend zijn om deze producten te gebruiken adviseren wij om een week van tevoren hiermee te stoppen in verband met ontgiftingsreacties (bijvoorbeeld hoofdpijn).

Vision quest

Een belangrijk aspect van deze stiltereis is het ondergaan van de ‘Vision Quest’. Voor de start van de stiltereis formuleer je een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben, om een beslissing over te nemen of om het te kunnen verwerken. Ook het zoeken naar rust en ontspanning kan een Vision Quest zijn.  Bij de aanmelding van de stiltereis wordt naar dit thema gevraagd, zodat Toña zich kan voorbereiden op de begeleiding hier in. De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging.

 

Deze retraite is geschikt voor mensen mét en zonder ervaring op het gebied van retraites of yoga.

Ervaringen
Fantastische stilteweek, om weer tot mijzelf te komen, alle drukte in een energetische omgeving los te laten. De combinatie massage, healing en yoga laat je je weer heel voelen. De wandelingen, sauna, zwemmen, het overheerlijke eten en het spetterende uitzicht maakte de unieke ervaring rond. - Heide
Ervaringen
Het vroege opstaan, gezonde eten, het prachtige uitzicht, de natuur en de yoga - en dat allemaal in volledige stilte heeft me veel gebracht. Ik kwam bij een deel van mij dat ik in de normale waan van de dag met gemak uit de weg ga. Als je bijna 5 dagen in stilte bent, kom je ook daar waar je soms liever niet komt, maar wat wel heel erg zinvol is om toch bij stil te staan. Ik heb een belangrijke keuze durven maken na deze dagen in stilte. Het voelde voor mij als een enorme bevrijding en ik raad het echt iedereen aan. Het is echt een mooi cadeau aan jezelf. Ik heb me alle dagen volledig veilig en fijn gevoeld en ik ben super trots dat ik mezelf deze reis heb gegund. - Martine
Ervaringen
Een week van stilte en bezinning. Ademen. Bewegen. Groeien. Een week vertragen gun je iedereen. - Margot
Ervaringen
Op de dag voorafgaand aan de retraite vond ik bij mijn zus in Zwitserland de volgende spreuk: "wenn wir schweigen, geschehen grosse Dinge" en zo heb ik de retraite ervaren.... - Immy
Previous
Next

single lake view

Klik hier voor de prijs
Deze kamers zijn inmiddels volgeboekt

single garden view

Klik hier voor de prijs

€1495,-

Deze kamers zijn volgeboekt

single premium

Klik hier voor de prijs
Deze kamers zijn inmiddels volgeboekt

single premium met bad

Klik hier voor de prijs
Deze kamers zijn inmiddels volgeboekt

TIJDENS DE STILTE RETRAITE

 De retraite geeft je de mogelijkheid stil te staan, te reflecteren, de balans op maken en je opnieuw te verbinden wat het meest wezenlijk voor je is. Ervaar hoe fijn deze offline retraite voor je is.

Deze retraite is geschikt voor mensen mét en zonder ervaring op het gebied van retraites of yoga. De begeleiding van deze retraite is in het Nederlands.

Het stilte team

Christel Elbertse

Samen met Naomi verzorg ik de lichaamsbehandelingen. De kracht van de aanraking in haar puurste vorm. Ervaar een ritmisch uitgevoerde massage van de voeten tot aan de haarpunten, harmoniserend en stimulerend voor de lymfestroom. De Dr. Hauschka lichaamsverzorging raakt meer dan alleen je huid. Met deze behandeling maak je weer contact met jezelf. Weldadig, rustgevend, harmoniserend. Welkom in je evenwicht.

Toña Wong Chung

Toña heeft, naast haar praktijk en opleidingsinstituut “Healing Space”, een brede ervaring in het organiseren en begeleiden van groepen met ki- en vitaliteitstrainingen en (inter)nationale stilte-, healing- en yogaretraites waar ze haar ervaring als Holistisch Energetisch Therapeut en Yin Yoga instructrice inzet.

Theo snijders

Theo zal de yoga specifiek richten op energiebanen (meridianen) die voor jou op dat moment het meest heilzaam zijn. De posities worden langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen.

Naomi ooijevaar

Samen met Christel verzorg ik de lichaamsbehandelingen. De kracht van de aanraking in haar puurste vorm. Ervaar een ritmisch uitgevoerde massage van de voeten tot aan de haarpunten, harmoniserend en stimulerend voor de lymfestroom. De Dr. Hauschka lichaamsverzorging raakt meer dan alleen je huid. Met deze behandeling maak je weer contact met jezelf. Weldadig, rustgevend, harmoniserend. Welkom in je evenwicht.

Christel en Naomi van Natuurlijk Mooi zijn heel blij dat ze samen met Toña Wong Chung en Theo Snijders het stilte-team vormen. Als je op de foto klikt lees je meer over de invulling tijdens deze retraite 

dr.hauschka

producten kopen

contact gegevens

BEHANDELTIJDEN

WINKELMOMENT

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA