19 t/m 24 januari 2025

STILTE RETRAITE

Om onszelf even los te koppelen van het dagelijks leven met al zijn drukte. Even geen telefoon, werk, partner, kinderen, vrienden of welke afleiding dan ook. De hele week is erop gericht om je tot rust te brengen en jezelf op te laden voor het veeleisende moderne leven. Als het hoofd tot rust komt, gaat het hart open. En daar zit veel innerlijke wijsheid.
 
Vaak krijgen we in deze open staat heldere inzichten over zaken die in de drukte van alledag te complex lijken en valt alles op een magische manier op zijn plek. Retraite betekent letterlijk terugtrekken en wat ons betreft is dit het beste cadeau wat je jezelf kan geven. 
 
Je verblijft in het prachtige Mandali Retreat Center met uitzicht over het Lago d’Orta, waar een heerlijke set Dr. Hauschka producten op je wacht, speciaal afgestemd op jouw huid.
 
 

Onthaasten, ontdekken en genieten

Tijdens deze reis kun je in stilte, hoog boven een Italiaans meer, tot jezelf komen. Met energie opbouwen, inspiratie opdoen, yoga, meditatie, een Dr.Hauschka lichaamsbehandeling, begeleiding om in stilte te gaan. En vervolgens stil te zijn. Je hoeft aan niets te denken. Er wordt voor je gezorgd. Het maken van een stiltereis – ook wel stilte retreat – is een ervaring die de rest van je leven bij je zal blijven. Het prachtige retreat-centrum ‘Mandali’ wordt omgeven door rust en stilte en ligt bovenop de rotsen aan het meer van Lago d’Orta in Noord-Italië.

voeding

Bij het opschonen van de geest met stilte hoort ook een voedingspatroon dat daarop aansluit. De maaltijden zijn vegetarisch en er wordt rekening gehouden met allergieën. Verder wordt er geen alcohol of cafeïne houdende dranken geschonken. Voor die mensen die eraan gewend zijn om deze producten te gebruiken adviseren wij om een week van tevoren hiermee te stoppen in verband met ontgiftingsreacties (bijvoorbeeld hoofdpijn).

Vision quest

Een belangrijk aspect van deze stiltereis is het ondergaan van de ‘Vision Quest’. Voor de start van de stiltereis formuleer je een specifiek levensvraagstuk waar je meer helderheid over wilt hebben, om een beslissing over te nemen of om het te kunnen verwerken. Ook het zoeken naar rust en ontspanning kan een Vision Quest zijn.  Bij de aanmelding van de stiltereis wordt naar dit thema gevraagd, zodat Toña zich kan voorbereiden op de begeleiding hier in. De doorlopende meditaties en individuele healings worden afgestemd op jouw eigen levensvraagstuk. Het kan best zijn dat je thema gedurende de week verandert, maar nadenken over je thema helpt je om richting te geven aan je innerlijke beweging.

Deze retraite is geschikt voor mensen mét en zonder ervaring op het gebied van retraites of yoga.

Fantastisch!
Fantastische stilteweek, om weer tot mijzelf te komen, alle drukte in een energetische omgeving los te laten. De combinatie massage, healing en yoga laat je je weer heel voelen. De wandelingen, sauna, zwemmen, het overheerlijke eten en het spetterende uitzicht maakte de unieke ervaring rond. - Heide
Trots dat ik mijzelf deze reis heb gegund
Het vroege opstaan, gezonde eten, het prachtige uitzicht, de natuur en de yoga - en dat allemaal in volledige stilte heeft me veel gebracht. Ik kwam bij een deel van mij dat ik in de normale waan van de dag met gemak uit de weg ga. Als je bijna 5 dagen in stilte bent, kom je ook daar waar je soms liever niet komt, maar wat wel heel erg zinvol is om toch bij stil te staan. Ik heb een belangrijke keuze durven maken na deze dagen in stilte. Het voelde voor mij als een enorme bevrijding en ik raad het echt iedereen aan. Het is echt een mooi cadeau aan jezelf. Ik heb me alle dagen volledig veilig en fijn gevoeld en ik ben super trots dat ik mezelf deze reis heb gegund. - Martine
Dit gun je iedereen
Een week van stilte en bezinning. Ademen. Bewegen. Groeien. Een week vertragen gun je iedereen. - Margot
Ervaringen
Op de dag voorafgaand aan de retraite vond ik bij mijn zus in Zwitserland de volgende spreuk: "wenn wir schweigen, geschehen grosse Dinge" en zo heb ik de retraite ervaren.... - Immy
Het heeft mij gebracht wat ik nodig had
Bij mijn bezoek aan Natuurlijk Mooi heeft vanaf het begin de sfeer en de rust die jullie uitstralen en de wamte effect op mij gehad. Vaak kwam ik vol in het hoofd en overlopen van van alles en nog wat, volledig tot rust tijdens jullie behandelingen. Een mini-retreat. Wat een geschenk dat ik via jullie over de reis naar Mandali ben geïnformeerd en dat jullie het voor mij mogelijk gemaakt hebben om hier te zijn. Het heeft me gebracht wat ik nodig had. Mijn eigen weg naar huis zodat ik bij mezelf kan thuiskomen. Thuiskomen met een open hart. De toekomstige behandelingen zullen daardoor altijd een prachtig moment van reflectie zijn om te toetsen of ik nog op de juist weg zit. Ik ben jullie enorm dankbaar dat ik deze reis met jullie aandacht, liefdevolle zorg en ondersteuning heb mogen maken.
Vorige
Volgende

Bekijk hieronder het programma

Zaterdag 13 januari

14.00 : Aankomst in Mandali
14.30 : start programma: introductie en uitleg
16.20 – 19.00 : Individuele sessie of tijd voor jezelf
19.00 : avondmaaltijd
20.30 : meditatie en yoga

zondag t/m woensdag

06:45 – 8.00 : yoga en meditatie door Toña
8.30 : ontbijt
9.30 – 11.30 : wandeling
12.15 – 13.00 : Individuele sessies
13.00 : Lunch
14.00-18.00 : Individuele sessies of tijd voor jezelf
19.00 : avondmaaltijd
20.30 : meditatie en yoga

donderdag 18 januari

6.45 – 8.00 : Yoga en meditatie door Toña
8.30 : Ontbijt
9.30 – 10.00 : uitchecktijd
10.00 – 12.00 : sluitingsceremonie
13.00 – 14.00 : lunch en afscheid

single lake view

Klik hier voor de prijs

€2.425,-

Kamer volpension en Programma stilte-retraite
Boek hier

single garden view

Klik hier voor de prijs

€2.375,-

Kamer volpension en programma stilte-retraite
Boek hier

single premium

Klik hier voor de prijs

€2.525,-

Kamer volpension en programma stilte-retraite
Boek hier

single premium met bad

Klik hier voor de prijs

€2.555,-

Kamer volpension en programma stilte-retraite
Boek hier

TIJDENS DE STILTE RETRAITE

 De retraite geeft je de mogelijkheid stil te staan, te reflecteren, de balans op maken en je opnieuw te verbinden wat het meest wezenlijk voor je is. Ervaar hoe fijn deze offline retraite voor je is.

Deze retraite is geschikt voor mensen mét en zonder ervaring op het gebied van retraites of yoga. De begeleiding van deze retraite is hoofdzakelijk in het Nederlands.

Wij zijn er trots op dat Toña Wong Chung de retraite zal leiden. Als je op haar foto klikt lees je meer informatie over haar. Wij (Naomi en Christel) verzorgen als Natuurlijk Mooi de algehele begeleiding en de lichaamsbehandelingen tijdens de retraite. De kracht van de aanraking in haar puurste vorm. Ervaar een ritmisch uitgevoerde massage van de voeten tot aan de haarpunten, harmoniserend en stimulerend voor de lymfestroom. De Dr. Hauschka lichaamsverzorging raakt meer dan alleen je huid. Met deze behandeling maak je weer contact met jezelf. Weldadig, rustgevend, harmoniserend. Welkom in je evenwicht.

Toña Wong Chung

Toña heeft, naast haar praktijk en opleidingsinstituut “Healing Space”, een brede ervaring in het organiseren en begeleiden van groepen met ki- en vitaliteitstrainingen en (inter)nationale stilte-, healing- en yogaretraites waar ze haar ervaring als Holistisch Energetisch Therapeut en Yin Yoga instructrice inzet.

contact gegevens

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA